Pages

Wednesday, February 12, 2014

Sesuatu Yang Terkilan

Suatu coretan rasa...ikhlas dr hati...



Rasanya blog ini bersifat peribadi...byk catatan Mama dlm ni.Sebaik sehbs mungkin taknak tls ttg selain peribadi kerana nk bersifat profesional..konon.Hahaha

Tapi bila pkkan....skrg dh almost 8 years Mama kerja....8 thn bkn suatu masa yg singkat
Tp bagaimana rasanya bila dh 8 tahun...ur still defined as NOT PERFORM???
FAILED?????

Kalaulah blh kubicara...ku luahkan....akan aku bentangkan satu persatu
Takdelah minta pingat or penghargaan jauh sekali duit berjuta
Mama tkdelah hebat sgt or berjasa

Namun harus diingat..bkn mudah seorg ibu utk korbankn perasaan, masa dan KONGSI MASA utk semata2 bekerja
Seringkali kita jga masa kerja..kita tknk libatkan peribadi dlm kerja
Tp SERINGKALI waktu bersama keluarga kita DICURI utk komitmen kerja...itu tidak mengapakah????

Hannah pun blh cakap --- Mama worrrrkkkkk jer

Sakit dlm hati ini bkn krn dendam
Sakit dlm hati ini bkn krn tdk mahu terima teguran
Sakit dlm hati ini bkn krn tidak hormat
Sakit dlm hati ini bkn krn tdk berterima kasih


Tapi....sakit sakit sakit kerana Mama tlh bg segalanya utk tgjwb Mama...sehabis sedaya usaha...perah smua tenaga otak dan segala sel2 pandai Mama...maknanya if THINGS happend tdk spt dijangka...WHY ONLY ME TO BE BLAME????

Saat berjaya semua mendabik dada...saat sukar saat perit smua cari tpt utk dihentam....

Instead of marah...blaming..hentam...kenapa tdk PANDANG KE DEPAN??....CARI SOLUTION...cari penyelesaian...

Saat gembira..bentang segala teori pengurusan..segala dalil...saat susah??? Tak mahu ingat ttg hakikat SABAR ..hakikat PERCAYA hakikat BAGI PELUANG?....


ITULAH DUNIA>.......


3 comments:

~*Dandelicious Princess*~ said...

tu la maz..kalo kita bergantung dan berharap pada manusia memang ada possibility untuk kecewa. tapi kalo kita bergantung harap pada-Nya...even kita tak dapat yang diimpi.. sekurangnya kita taw Allah lebih taw ape yang terbaik untuk kita. Bertabahlah ye. Nak puaskan hati manusia ni memang susah. Chaiyokk!

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Aaron Grey said...

Hi, can I contact you through your email? I've something to share that might interest you.

Aaron
aarongrey112 gmail.com

Post a Comment